Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensson visade vägen för Värnamo SS

I helgen var det Ungdoms Grand Prix i simning för åldrarna 12-19 år och äldre i Jönköping. Värnamo Simsällskap firade framgångar och allra bästa gick det för talangen Erik Stensson.

Hela 350 simmare från drygt 25 klubbar runt om i södra Sverige samlades sig i Jönköping under helgen. Ungdoms Grand Prix stod på schemat och för Värnamo simsällskap blev det en lyckad helg i flera åldersklasser.

Allra bäst gick det för talangen Erik Stensson som tävlade i klassen 16 år. Han simmade hem fyra distanser och slutade på en andraplats lika många gånger, fördelat på samtliga simsätt.

VSS visade dock att det finns hopp om en ljus framtid för klubben då Nina Mirkhan, Mara Nichitelea och Emelie Jansson tog idel topplaceringar i klassen 12 år eller yngre. Nina Mirkhan vann både 200, 400 och 800 meter frisim och slutade också tvåa på tre distanser.

Även Hilma Ihreborn lyckades simma hem ett par segrar i klassen 13 år och därmed lyckades VSS-simmare ta sig upp på pallen hela 20 gånger under helgen.