Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ståhl: "Tappar 70-80 procent av inkomsterna"

Diskusvärldsmästaren Daniel Ståhl saknar att inte få tävla, vilket coronapandemin satt stopp för. Tävlingsstoppet innebär förstås också ett stort inkomstbortfall. – Jag tappar nog 70-80 procent av inkomsterna, säger han till SVT.

Ståhl tränar på som vanligt under coronapandemin. Mest i Växjö där tränaren Véstein Hafsteinsson finns, men han saknar att inte få tävla.

Utan tävlingar får han ett stort inkomstbortfall.

– Det är klart att det inte blir detsamma, det är inte tävlingar varje helg som det brukar vara – galor och större tävlingar. Det blir ett minus för oss alla, säger han till SVT.

– Totalt sett blir det nog 70-80 procent som jag tappar. Det är lite surt.

Han tycker dock inte att inkomstbortfallet påverkar honom så mycket.

– Det är de som är snäppet under, de som kastar kortare, som påverkas mest. Jag klarar mig, så det är ingen fara.

Det ser i alla fall ut som om att det kan bli tävlingar för Ståhl, som tog VM-guld i höstas, i sommar. Mer oklart är om det blir med eller utan publik. Och med OS framflyttat ett år är det i stället världsrekordet som han har i sikte – östtysken Jürgen Schults 74,08 från 1986.

– Jag har power för 75 meter i kroppen, säger Ståhl.