Under två dagar på sportlovet kan barnen komma och skapa i den kreativa vinterverkstaden med stort djurtema. De fick även höra boktips om djurböcker och tillverka knappar.

– Sniglarna har blivit mer populära som husdjur de senaste åren, de växer långsamt och kan bli upp till sex år gamla, säger Emma Olsson som visar upp snigeln för barnen.

Bild 1 av 5 Emma Olsson visar upp dagens djur som är på besök på biblioteket, en afrikansk snigel.

Foto Mathilda Lavergren

Många av barnen tyckte att sniglarna var häftiga, men ingen var sugen på att ha dem hemma som sitt egna husdjur.

Wille Petersson har många djur hemma på gården utanför Forsheda. Han ville vara med på djurdagen för att få tips på fler bokserier om djur och fastnade för en hästbok som verkade spännande.

– Jag tycker jättemycket om höns, jag har tio hemma. Jag har två som jag gosar med nästan varje dag, de är nästan som hundar, säger Wille Petersson.

Vad tyckte du om sniglarna?

– De var rätt intressanta, men jag tycker inte jättemycket om sniglar, säger Wille.

En tipspromenad med djurfrågor visade vägen upp till teknikcenter där barnen kunde göra små täcken till leksaksdjur, bygga hinder, tillverka ekorrhjul, ett mekaniskt djur och gosedjur som låter när man klappar det.

– Det här är jättepopulärt bland barnen, det brukar vara fullbokat varje gång, säger Oscar Axelsson, ansvarig på teknikcenter.