Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speedwayen beredd skjuta upp starten ytterligare

Det finns sedan tidigare en plan för när den framflyttade speedwaysäsongen kan starta. Men nu gör sig klubbarna i Bauhaus-ligan beredd på ännu senare startdatum.

ESS (Elitspeedway Sverige) där klubbarna i landets högstaliga finns representerade, har sedan tidigare tagit fram potentiella startdatum för årets seriespeedway.

Men i takt med att de datumen börjar närma sig har man nu tittat på ännu senare start av serien.

– Det är fortfarande mycket som är oklart inför säsongen. För att skapa största möjliga framförhållning har vi därför tittat på fler alternativ för att kunna få igång någon form av serieverksamhet även med ett senare startdatum, säger ESS vice ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

Man siktar sedan tidigare på start i juni. Men nu har man också tagit fram en plan för att serien ska kunna starta så sent som 11 augusti.

– I det läge speedwayen och all annan idrott befinner sig i nu måste man vara ödmjuk inför att det kan krävas stora anpassningar jämfört med den ordinarie verksamheten för att kunna genomföra säsongen. Klubbarna är helt eniga i att man är beredd att göra dessa anpassningar, säger Holmstrand vidare.

Det har sedan tidigare tagits fram några specialregler för säsongen 2020. Bland annat är man beredd att slopa kvartsfinalerna och dessutom ges klubbarna mer flexibilitet när det gäller förartrupperna.

I sitt pressmeddelande skriver ESS att de är beredda på att ändra reglerna ytterligare för att kunna genomföra säsongen.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och när det är tillåtet och möjligt så har vi sagt att vi är redo att starta ligan med tre veckors varsel, säger Holmstrand.