Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstuga förstörd i brand

Vid 03.30-tiden natten mot söndag gick ett larm om en brand i Skutskär. Det var grannar som upptäckte att det brann i en sommarstuga på Manskörsvägen.

När brandkåren kom till platsen var huset redan övertänt.

– Vi håller på med eftersläckningsarbetet nu. Tidigare under natten var vi ett tiotal personer som arbetade på platsen, från både Skutskär, Gävle och Hedesunda, berättade Anders Andersson, inre befäl på Gästrike räddningstjänst, för GD på söndag eftermiddag

– Vi har ingen aning om hur den startade. Det har ju brunnit ganska rejält, huset har mer eller mindre brunnit ner, så det kan kanske bli svårt att säkerställa brandorsaken. Men det är ju polisens sak att utreda.

Ingen person kom till skada. Till en början var det oklart om det fanns någon i huset, men ganska snart efter att Uppsalapolisen anlänt till platsen fick de tag på ägaren som kunde bekräfta att huset var tomt.

Enligt Uppsalapolisen ska en teknisk utredning påbörjas i dag. I nuläget finns det ingen misstanke om brott.