Årets Frammedag i Vaggeryd var uppföljningen på det arrangemang som i fjol fokuserade på nyinvigningen av Järnvägsgatan.

Läs mer:

Då fylldes just Järnvägsgatan av människor, som bjöds på ett specialnummer i regi av Tofterydsrevyn. Då, liksom i år, bjöds det på mat och godsaker från livsmedelsbutikerna längs gatan. Även hinderbanan, modell uppblåsbar hoppborg, fanns med.

Ytterligare en likhet var folkmängden. Men om 2016 års upplaga kan beskrivas som invigningsfestival, kan årets arrangemang ses som folkfest på stan. Det som ändrade på karaktären mellan upplagorna var framförallt vädret. Från ytterjackor och tröjor till shorts och foppatofflor.

En nyhet för året var bakluckeloppisen som bidrog till att sträcka ut arrangemanget över en större del av centrum.

Jag är jätteglad att den blev en sådan succé – efteråt var det många som skrev och tackade via sms. Även om de kanske inte sålde så mycket, tyckte de att det blev en bra och trevlig dag, säger Anna Munkstierna som representant för de arrangerande handlarna.

Även om Anna hade mycket att göra i butiken Koola Kidz ställde hon sig på scen tillsammans med riksdagsledamoten Thomas Strand, som var konferencier, för att presentera ett par nya företagare:

Audio Video får en fortsättning i form av Åsa Hallgren och Mattias Giaré, som sedan 2015 driver en butik i samma kedja i Vetlanda. De tar över efter Per Nordh och sonen Martin Forslander.

Även Spis byter ägare. Där är det Anne och Owe Gräsman som lämnar över till Jonas Bergström och Gustav Glänneskog. Båda har sedan tidigare har en koppling till Vaggeryd.

Läs mer: