Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI varnar för snöoväder – risk för halka

Halka och stora mängder snö. SMHI varnar för snöfall i fyra län under måndagen. – Det ser ut som att det kan komma större mängder snö även imorgon, säger Max Lindberg Stoltz vid SMHI.

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för snöfall i Värmland, Dalarna utom Dalafjällen, Gävleborgs inland och Jämtlands län utom fjällen.

– Det är två olika nederbördsområden, ett som ligger över norra Sverige och ett som har dragit in över södra Sverige, båda rör sig i nordlig riktning. Det är främst snö som faller, men i delar av Götaland och längs västra kusten är det regn, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

I de områden som innefattas av klass 1-varningar bör man vara extra försiktig om man är ute på vägarna.

– Det kan bli snöhalka så man får vara beredd på det, säger Max Lindberg Stoltz.

Klass 1-varningarna gäller för hela måndagen och snövädret ser ut att hålla i sig.

– Under tisdagen har vi mer nederbörd på gång i stora delar av landet. Det är nederbördsområden som avlöser varandra, de drar in över södra Sverige och rör sig norrut över tisdagen. Så det ser ut som att det kan komma större mängder snö även imorgon, säger Max Lindberg Stoltz.