Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smålands Litteraturpodd avsnitt #11 – Nino Mick om Gud, tändstickor och Poetry Slam

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

Emilia Söelund möter bokaktuelle poeten Nino Mick i Litteraturpoddens elfte avsnitt för att prata om poetry slam, uppväxten i Tidaholm och den nya diktsamlingen "Tjugofemtusen kilometer nervtrådar".

Svenska mästerskapen i poetry slam arrangeras för första gången någonsin i Jönköping under Kristi himmelfärdshelgen. Med anledning av mästerskapet möter Emilia Söelund, kulturredaktör på Jönköpings-Posten, en tidigare mästare – nämligen bokaktuelle författaren Nino Mick.

– Jag insett att det finns många likheter mellan poetry slam och den texttradition jag själv kommer ifrån. Sättet man läser upp påminner mycket om de predikningar man hör från kyrkbänken och i båda fallen handlar det om en stark känsla av få tala från djupet av en själv. Det är som att sjunga, säger Nino Mick i litteraturpodden.

Nino Mick är aktuell med diktsamlingen Tjugofemtusen kilometer nervtrådar (Norstedts) som bland annat skildrar en könsutredning och erfarenheterna av att ha en könsöverskridande identitet.

Hen blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska Kyrkans kulturpris 2015. Läs mer om Nino Mick här.

Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund samt Hall Medias biträdande livechef och sociala medieansvarig Sophia Magasanik. Gäst i studion är Nino Mick, estradpoet och svensk mästare i poetry slam 2013.

LYSSNA: Premiär förSmålands Litteraturpodd – Nobelpriset i fokus

LYSSNA: Avsnitt #2 av Smålands Litteraturpodd – Kjell Westö gästar

LYSSNA: Hör Kjell Westöläsa högt romanen "Den svavelgula himlen"

LYSSNA: Smålands Litteraturpodd avsnitt #3 möter författaren Åsa Storck – hur hittar man läsglädjen igen?

LYSSNA: Avsnitt #4 av Smålands Litteraturpodd: Sara Bergmark Elfgren om Cirkeln och Norra Latin

LYSSNA: Avsnitt #5 – vad krävs för att en novell ska vara bra? Litteraturpodden möter novellisten Jacob Sundberg

Fotnot: Här kan du läsa mer om SM i poetry slam 2018.