Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slangade bränsle ur lastbilen – föraren vaknade

Halv fyra på morgonen hörde lastbilsföraren konstiga ljud. Han hade just blivit väckt och märker att det är personer som rör sig ute kring fordonet.

Lastbilen stod parkerad vid Runemovägen i Värnamo när tjuvar slog till. Föraren som vaknat ringde polisen och uppgav att personer troligen hade stulit diesel ur fordonet medan han hade sovit.

– Vi har varit där på platsen och han uppgav att det varit personer som rört sig kring bilen. Jag vet inte hur många liter de fick med sig. Det finns en uppgift om ett par hundra liter, men det är lite oklart, sa vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd vid polisregion Öst.

Lastbilsförarens samtal till polisen kom vid halv fyra på tisdagsmorgonen.

När polisen var där fick hundförare fick upp ett spår och började söka efter gärningspersonerna. Polisen begärde tågstopp mellan Hörle och Värnamo under tiden 04:05-04:20 då polisen befann sig nära järnvägsspåret.

Men ingen gärningsperson hittades. Cirka 200 liter diesel har stulits och en anmälan om stöld är upprättad.