Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skolchefen bekräftar fler covid-19-fall än de på Gröndalsskolan

Det stora utbrottet på Gröndalsskolan är inte de enda covid-19-fallen inom skolan i Värnamo kommun under höstupptakten.
– Det finns covid-19-sjuka i vår organisation precis som det finns i andra delar av samhället, säger Karin Kihlman Thornell, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Tidigare under fredagen kunde Värnamo Nyheter berätta att Gröndalsskolan i Värnamo drabbats av ett stort utbrott av covid-19. 15 elever samt sex i personalen har konstaterats smittade.

Det finns fler fall inom skolan i Värnamo kommun. Det bekräftar förvaltningschef Karin Kihlman Thornell.

Hon vill däremot inte gå in på hur många sjuka det rör sig om och ej heller vilka skolenheter som drabbats.

Det har kommit uppgifter till tidningen om åtminstone två fall på Finnvedens gymnasium – stämmer de uppgifterna?

– Vi har en allmän smittspridning i Värnamo och det påverkar oss liksom det gör överallt i samhället. Naturligtvis finns det enstaka covid-19-fall även inom skolan.

Skolan jobbar enligt en femgradig skala där ett innebär få fall med ingen eller liten påverkan på den drabbade skolenheten och fem många fall med stor påverkan och stängning av enhet.

– Vi håller oss i det nedre spektrat på de flesta enheter. Vi har inga massiva bortfall och vi följer hela tiden rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, säger Karin Kihlman Thornell.

Undantaget är Gröndalsskolan. I en sån situation har förvaltningen kontinuerlig kontakt med Smittskydd i Jönköping, kommunens stabsorganisation och nu har man också gått ut med information till vårdnadshavarna.

Enstaka fall kommer med i den rapport som förvaltningen varje vecka lämnar till kommunledningen. Därifrån rapporteras det vidare till regionen.

– Det är ett sätt som gör att vi kan hålla koll på smittspridningen, säger Karin Kihlman Thornell och fortsätter:

– Vi har en god dialog, snabba återkopplingar och framför allt litar vi till fullo på Smittskydds bedömningar.