Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ ställer in vart fjärde tåg

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

SJ ställer in avgångar i hela landet från och med tisdagen. Trafiken kommer att minskas på nästan alla linjer.

– Nu sker en reducering på de flesta linjer med 25 procent. Efterfrågan på resor har rasat mycket mer än så, vi ser minskat resande för varje dag, säger Dan Olofsson, informatör på SJ.

– På de stora linjerna går det normalt tåg en gång i timmen eller oftare. Det kommer att reduceras till varannan timme eller en gång i timmen under morgon och eftermiddag, fortsätter han.

Bemanningen ombord på tågen är också bristfällig. Många av SJ:s anställda stannar hemma på grund av sjukskrivning eller vård av sjuka barn efter myndigheternas uppmaning att anställda ska stanna hemma från jobbet vid förkylningssymtom.

SJ kommer att erbjuda sina resenärer att åka med andra avgångar eller få pengarna tillbaka. Enligt Dan Olofsson kommer färre avgångar inte resultera i mer trängsel eftersom att få människor väljer att resa.

Reduceringen av tågtrafik gäller månaden ut men kan komma att fortsätta en längre tid fram över. Nattågtrafiken ska dock gå som vanligt.

Trafiken till Köpenhamn och Oslo ställs in helt på grund av ländernas beslut att stänga gränserna.

TT