Larmet inkom till SOS Alarm vid 16.19 på fredagseftermiddagen. Tre bilar krockade på riksväg 26/153. Det ska ha varit en seriekrock.

– Tre bilar ska ha varit inblandade i en kökrock. Det är sex personer som är drabbade men det verkar bara som att en är skadad men det är ännu oklart om denna person behöver åka till sjukhus med ambulans, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Vägen ska vara helt avstängd vid 16.50-tiden.

– För stunden är det avstängt för trafik i båda riktningar och det förekommer vissa köer, speciellt i norrgående riktning. Än finns det ingen prognos för när trafiken kan börja rulla igen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Den skadade personen ska sedan ha förts till sjukhus med ambulans.

– Det var en bil som fick möte i omkörningsfilen och tvingades panikbromsa och då uppstod en kökrock med de två bilar som var bakom. Sex personer är drabbade varav en är skadad och förd till sjukhus med ambulans, säger Bernt Karlsson, räddningstjänstens yttre befäl, och fortsätter:

– Vi förväntas hålla vägen avstängd till 17.25 ungefär.

Enligt polisen är det oklart på om det finns någon brottsmisstanke.

– Det har inte slagits fast än. Köolyckor brukar bero på att man ligger för nära varandra. Vi har inte klart för oss än vad som hände och vi får se om det blir några brottsmisstankar, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Enligt polisen behövde ingen av bilarna bärgas utan samtliga tre bilar kunde lämna platsen för egen maskin.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik samt smitning från olycksplats då den fjärde bil som orsakade olyckan lämnat platsen när olyckan inträffade.