Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniordag – med allt från yoga till hjärträddning

En hälsodag ska ge äldre bättre kunskap om hörsel, hjärt-lungräddning och så får de lära sig yoga. – För att få mer kunskap och att göra det bättre för oss yngre och äldre pensionärer, säger Leif Hultman, sekreterare i SPF.

Den sjunde mars anordnas en folkhälsodag för alla pensionärer i församlingshemmet i Värnamo.

– Den här dagen anordnas för att få mer kunskap och att göra det bättre för oss yngre och äldre pensionärer. Vi hoppas på att det är många som vill komma, säger Leif Hultman som är sekreterare i SPF.

Dagen börjar med kaffe sedan informerar Jan-Olov Svärd om hudförändringar hos äldre. Under dagen kommer de titta på informativa videor om hjärt-lungräddning och om hur hjärtstartare fungerar.

– Då är det extremt viktigt att man vet hur man ska agera. Felet man kan göra är ju att man inte gör nånting, säger Leif Hultman.

Folkhälsodagen är ett samarbetsprojekt mellan SPF, PRO, RPG och SKPF. De arrangerar flera arrangemang varje år där de samarbetar, bland annat seniorer på stan och politikerutfrågning under Värnamodagarna.

– Det är kostnadsbesparande och det är ju positivt att vi kan hjälpa varandra. Det brukar komma ett hundratal personer. Vi servar med kaffe och lunch med catering, då är det bra om vi är några stycken som kan hjälpas åt.

Två andra punkter på schemat är att en representant från hörselcentralen kommer och pratar och så blir det ett yogapass.

– Hörseln är ju viktig, speciellt när vi är ute i trafiken. Vi kommer få information om de hjälpmedel som finns.

– Det blir lätt-yoga man kan sitta och göra sina övningar på en stol, så inga extrema grejer, säger Leif Hultman.

Sista anmälningsdagen för folkhälsodagen är den 28 februari då alla seniorer hälsas välkomna.