Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp i backen!

De senaste dagarnas kraftiga snöande har ställt till med mycket problem.
Men för vinterentusiast­erna är snön en god nyhet.
– Det är alltid kul med mycket snö, säger Alexander Wigge, som premiäråkte i slalombacken vid Sidsjön.

Snön fortsatter falla över Västernorrland, ett väder som kanske inte är omtyckt av alla. Men i skidbackarna och i spåren uppskattas det vita landskapet. Runt Sidjön i Sundsvall passade jullovsfirande barn och semesterlediga vuxna i går på att njuta av vintervädret.

Elias Tornberg, 5 år, hade fått sina första skidor i julklapp och i går var det dags för invigning. Med stöttning av pappa Tomas Tornberg tog han sig lugnt och stadigt ner för backen.

– Det var svårt men roligt, säger Elias Tornberg.

Härlig stämning

I pulkabacken befann sig också Nora Stockhaus, 4 år, som inte verkade kunna få nog av åkandet.

– Det bästa med vintern är att man kan åka pulka, säger Nora Stockhaus och springer sen ivrigt upp för backen igen med pulkan i högsta hugg.

Även bland de vuxna var stämningen god.

– Det är underbart med sådana här riktigt härliga vinterdagar, säger Johan Geibe, som var där med sin familj och stod och grillade korv till de hungriga barnen.

Premiäråk

För de som föredrog att åka på längden lockade skidspåren runt sjön, med olika distanser för såväl nybörjare som mer vältränade skidåkare. Hemvändaren Björn Medin från Upplands Väsby var ute i spåren med sin fru Karolina Medin.

– Vi är och hälsar på mina föräldrar och passar på att ta några varv i spåren. Än så länge har det varit en härlig vinter med mycket snö, säger Björn Medin.

Alexander Wigge, 13 år, föredrar att åka utför och gjorde i går sitt första åk för säsongen.

– Det gick bra. Det var kul att åka på pudersnö i stället för pistat, det blir mjukare då.