Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen skjuts upp ytterligare: ”Fortsatt optimistiska”

Det blir ingen svensk speedway i juni. Nu siktar istället de svenska klubbarna på att få igång säsongen i juli. – Vi är fortsatt optimistiska att kunna genomföra serien i år, säger ESS vice ordförande Mikael Holmstrand.

Elitspeedway Sverige (ESS) där klubbarna i Bauhausligan finns representerade har tidigare tagit fram fem olika tänkbara startdatum för den svenska säsongen i juni.

Men nu väljer man att stryka alla dessa datum för att istället sikta på start i juli.

– Det är inte rimligt att serien kan starta under juni med hänsyn till dagens myndighetsbegränsningar, säger ESS vide ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

ESS har hela tiden varit tydliga med att en serie utan publik inte är aktuell och därför måste samhället ta ett par kliv tillbaka mot det normala innan en seriestart blir möjlig.

– Vi hoppas och tror också att myndigheterna snart måste börja differentiera restriktionerna. Det är inte rimligt att du kan vara tusentals besökare samtidigt i exempelvis ett köpcentrum inomhus samtidigt som du inte kan bedriva ett idrottsevenemang på enorma ytor utomhus med samma antal deltagande människor, säger Holmstrand.

I Polen kommer seriespeedwayen starta i juni. Att Europas länder så smått börjar öppna upp sig efter en längre tid ger svensk speedway hopp inför framtiden.

– Efterhand som restriktionerna i Sverige och övriga Europa lättar kommer vi att se över vår verksamhet för att få tillstånd att starta. Vi tittar också på hur övriga idrotter agerar och likt fotbollsallsvenskans olika åtgärder kan vi till exempel snabbt anpassa våra arenor för att kunna ta emot vår ordinarie publik på ett tryggt och säkert sätt, säger Holmstrand.