Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ser Visionspalatset ut: "Kan passa bra i ett visionsarbete"

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

De är egentligen skapat för compact living på campingplatser. Men i maj ska det 32 kvadratmeter stora huset med terass flytta till Flanaden - och förvandlas till Visionspalats.

När Ronny Johansson på det Tenhultsbaserade företaget Adria fick samtalet blev han något paff. Han och hans kollegor jobbar med husvagnar och stugmoduler - och föreslogs nu leverera ett visionspalats till Värnamo den 24-26 maj.

– Jag hajade verkligen till, det gjorde jag. Jag visste ju inte vad Visionspalatset var först. Men jag tänkte samtidigt att huset med sitt moderna uttryck kan passa bra i ett visionsarbete, säger Ronny Johansson.

I slutet av maj ska huset, som nu står och väntar i företagets lokaler, rulla ner till Värnamo medelst bred last. Sedan lyfts det på plats på Flanaden, där det ska fungera som ett centrum för Värnamo Nyheters evenemang Visionspalatset i tre dagar.

– Huset har hjul så jag tror att vi kommer att dra det på plats de sista metrarna.

Huset, av en modell som kallas X-Line, är 32 kvadratmeter stort och utrustat med både toalett och kök. Fasaden är byggd av lärkpanel och aktiviteterna i huset kommer att synas tydligt genom dess stora altanfönster. Huset är också försett med en träterass.

– Det är compact living där allt är anpassat till den lilla ytan. Varenda centimeter är utnyttjad, säger Ronny Johansson.

Huset står på plats på Flanaden mellan 24-26 maj. Under den tiden ska en grupp visionärer arbeta i huset med ett antal frågor som rör Värnamos utveckling. Därtill ordnas en del evenemang runt omkring huset – där VN:s redaktion också kommer att finnas tillgängliga för att ta emot nyhetstips eller diskutera journalistik.

Om du har förslag på en fråga som du tycker bör tas upp i Visionspalatset kan du mejla redaktionen på [email protected]

Följ arbetet med Visionspalatset via vår Facebookgrupp Visioner i Värnamo.