Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så påverkar coronan studentavslutningen för 01:orna

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ska de kommas ihåg som den speciella årgången, eller som de som inte fick chansen att vara speciella? Corona eller inte: Skolan försöker få med så mycket av tradition som möjligt vid avslutningen.

– De som nu går i årskurs ett och två ska inte komma in till skolan alls, utan får ha en digital avslutning. Det blir på samma sätt som distansundervisningen har skett under våren, berättar tillförordnade verksamhetschefen Linda Danielsson.

Förhoppningsvis kommer de lägre årskurserna tillbaka till skolan i höst. Värre är det för treorna, som den 12 juni tillåts komma tillbaka klassvis.

– På olika tider under dagen kommer de att få komma tillbaka för fotografering, stipendie- och betygsutdelning i klassrummen, mösspåtagning och en enklare lunch. Därefter kommer de att få springa ut på baksidan som vanligt.

För att begränsa folksamlingen har antalet anhöriga som tillåts begränsats till två personer per elev. För att detta ska fungera kommer biljetter att delas ut – och krävas för inpassage.

Årets avslutningselever kommer alltså inte att få gå till Vaggeryds kyrka för stipendieutdelning och mösspåtagning. Å andra sidan planerar skolan att livesända alla studentutspring via sin Facebooksida, sök på ”Fenix”.

Det här händer alltså den 12 juni. Dessförinnan brukar det vara bal:

– Så kommer det att bli i år med, den 2 juni. Men den kommer inte att vara på Hooks herrgård som tidigare år, utan i en annan större lokal, berättar en av medlemmarna i balkommittén.

Reglerna om folksamlingar gör att arrangemanget kommer att ske helt utan den vanliga publiken, med uppvisning av kostymer, klänningar, bilar och fina frisyrer.