Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så fick Thereses förening hjälp med gångslingan: "Vill vara en del av samhället"

Hestra är kanske mest känt för naturreservatet Isaberg som ligger alldeles i närheten. Men för medlemmarna i Hestra Samhällsförening betyder orten mycket mer än så. På senare tid har föreningen därför genomfört flera projekt för att göra orten trevligare för både de som bor där och de som kommer på besök.
– Gångslingan som vi fått till är en bidragande orsak till att det blivit trevligare i samhället, säger Therese Enander som sitter med i föreningens styrelse.

Med sina strax under 1 400 invånare är Hestra den fjärde största tätorten i Gislaveds kommun. Orten är kanske mest känd för naturreservatet Isaberg där turister flockas året om för att till exempel vandra, åka skidor, cykla eller åka kanot. Om man besökt Hestra så har man kanske märkt en förändring på senare år. Hestra Samhällsförening har nämligen arbetat aktivt med att göra Hestra till en mer attraktiv plats.

Hållbarhet Jönköpings län - Länsförsäkringar

– Vi har gjort ganska många insatser runt Agnsjön. Innan var det i princip bara skog men vi har gjort åtgärder i flera steg. Nu finns det en lekplats, ett utegym och så promenadslingan, säger Therese Enander som sitter med i samhällsföreningens styrelse.

Just promenadslingan, som nu används flitigt av både invånare och besökare, kom till tack vare bland annat sponsorer. När Länsförsäkringar Jönköping till exempel arrangerade en cykelkampanj under 2019 där man uppmanade länsinvånarna att cykla, så fick de deltagande föreningarna och organisationerna möjlighet att söka bidrag till specifika projekt.

– Tanken med bidraget var just att värna om hela länet och skapa möjligheter för invånarna i till exempel Hestra att kunna röra på sig, säger Ida Severin som är hållbarhetschef på Länsförsäkringar Jönköping.

Det här är ett sätt för oss att vara en del av lokalsamhället och komma närmare våra kunder

– Vi sponsrar i dag över 100 föreningar i länet och vi är stolta över att vi är med och stöttar så pass många föreningar och organisationer, fortsätter Ida Severin.

För Hestra Samhällsförening var tanken från början att göra en rolig aktivitet ihop och få invånarna att börja cykla i samband med kampanjen. Det hela utvecklades dig dock till något helt annat när man fick möjlighet att söka bidrag.

– Vi nappade på att komma ut och cykla, för det är trevligt när man cyklar gemensamt. Sen när vi kunde söka bidrag så tyckte vi att det rimmade bra med det vi ville göra, berättar Therese Enander.

Länsförsäkringars bidrag hjälpte föreningen att få till en belysning bredvid promenadslingan som går runt Agnsjön mitt i Hestra.

– Just det här projektet runt sjön har prisats av Gislaveds kommun för att ha gjort kommunen mer attraktiv. Folk som går där tycker det är trevligt och nu kan man dessutom gå direkt utmed sjön vilket har gjort hela upplevelsen mysigare.

För Länsförsäkringars del var det givet att man skulle vara med och hjälpa till med promenadslingan.

– Vi är ett lokalt bolag som vill vara en del av samhället. Vi värnar om hela länet och framtida generationer, så för oss var det en självklarhet att vara med och stötta samhällsföreningen i det här projektet med att göra Hestra till en mer attraktiv plats, avslutar Ida Severin.

Läs mer om hållbarhet på Länsförsäkringar

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Länsförsäkringar Jönköping och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.