Lagom till juni månads ankomst hade två av fyra landslagstest skjutits i trap även känt som lerduveskytte.

– 150 skott gäller och jag blev femma i Alvesta och följde upp med att vinna i Gnosjö, säger 33-årige Alexander Hansson som började med sporten för tre år sedan.

– Jag tog jägarexamen men ville skjuta mer och halkade in på trap, säger Hansson.

Det samlade resultatet i de fyra testerna används sedan som utgångspunkt för vilka som skickas till en nordisk landskamp i Danmark längre fram i sommar.

Något som Hansson – trots succén – ligger lågt kring.

– Ja, mycket kan fortfarande hända i den här sporten. Mycket är inblandat för om man ska lyckas göra ett bra resultat, allt från ens egen inställning och nervositet till fokus och precision. Dagsformen kommer att bli avgörande under tävlingarna som återstår, säger han.

Hansson missar däremot det tredje testet som skjuts i Storuman.

– Men under SM-helgen i Forshaga 1–2 juli finns jag på plats för det fjärde och avslutande testet. Där är också tanken att skjuta om just SM-medaljer, men dessförinnan är det Kronobergsfinalen i Osby och DM i Växjö som gäller. De tävlingarna fungerar i sin tur som kval till SM.

– Men med tanke på hur länge jag ägnat mig åt skyttet får man väl säga att det gått rätt bra för mig, erkänner Hansson.

Tjusningen?

– Framför allt att allting är helt och hållet upp till mig, vilken inställning och fokus jag väljer att komma med till tävling. Sedan ska tilläggas att jag får en rejäl adrenalinkick, säger han och skrattar.