Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade backar vänder hem – är klara för samma klubb

Mattias Claar, 28, var med och tog upp Nittorp till division 2 i mars. Där blir han kvar, efter tre år i Värnamo. Nittorp värvar dessutom en back från GSK.

Claar har Nittorps IK som moderklubb och var bland annat kapten för laget 2015–2016. Därefter blev det 42 poäng (6+36) under tre säsonger i Värnamo Hockey.

Men efter att Tigers säsong slutade redan i februari förlängde den viktige backen, som varit Värnamos kapten i år, sin säsong genom att återvända till NIK.

På sex matcher i kvalet gjorde han nio poäng – alla var assist. Kvalet slutade med att Nittorp nådde tvåan igen och Mattias Claar fortsätter nu sin karriär i klubben där allt startade. Det skriver NIK på sin webbplats.

Samtidigt är det klart att Niklas Persson, 28, också vänder hem till Nittorp. Han spelade under 2018–2019 i GSK och noterades för nio poäng på 33 matcher.