I sitt allra första Formel E-lopp så hade Felix Rosenqvist gjort ett starkt kval och startade som sjätte man på gridden.

Direkt hamnade Rosenqvist bakom stallkollegan Nick Heidfeld och satte press på honom. Men efter att ha slagit i muren och tvingats till ett tidigare depåstopp än planerat så skiftade man fokus.

Från sin bottenplacering sökte han den poängen som ges ut till bästa varvtid. Och den tog han. Med 1.02.947 så var han snabbast över ett varv, kvalet inräknat, och fick därmed en viktig första poäng.

- Det känns riktigt bra att få vår fart bekräftad redan nu i premiären, och vi verkar ha ett paket som fungerar. Det är alltid en viss osäkerhet när man går in i en ny säsong, men allt har fungerat bra rent operativt den här helgen och jag måste säga att arrangörerna har gjort ett imponerande jobb med banan här i Hong Kong. Tyvärr gjorde jag ett misstag i racet som blev väldigt kostsamt. Faktum är att vi hade stora möjligheter att nå pallen innan det hände. Jag fastnade bakom Nick i början av loppet men kände mig ganska mycket snabbare, så jag tror inte att topp tre hade varit omöjligt. Det var jag själv som slarvade bort det den här gången, men det är sådant som händer och jag kommer att lära mig av det till nästa race. Allt som allt var det ändå en positiv premiär för oss, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Loppet vanns av regerande mästaren Sébastien Buemi och härnäst för Rosenqvist väntar finalhelgen av DTM nästa helg på tyska Hockenheim-banan innan nästa Formel E-tävling körs i marockanska Marrakech i början på november.