Värnamobördige Felix Rosenqvist gick ut i racet på en 15:e plats efter tidsträningen. Det var en olycklig krasch som ställde till det under tidsträningen efter en lovande start på Suzukabanan. Efter ett spännande huvudlopp så slutade Felix Rosenqvist på en slutlig elfteplats, endast fyra sekunder från den poänggivande åttondeplatsen.

– Vi fick en ganska tuff start på den här helgen, med problem på den fria träningen och kraschen i kvalet. Men det var skönt att se att själva racet faktiskt var vårt bästa moment, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

– Vi hade hoppats att ett tidigt depåstopp skulle få en större effekt än vad det fick. Men vi var snabbare än bilarna runtomkring oss och vi kunde ändå avancera en del. Samtidigt är det bara att konstatera att farten inte räckte till något toppresultat, och vi har en hel del jobb framför oss till nästa race, fortsätter Rosenqvist.

Super Formula-säsongen fortsätter närmast på Okayama-banan den 26-28 maj, men innan dess står två stycken Formel E-race på agendan för Felix Rosenqvist.