Redan på det första varvet, i Indycarloppet i Pocono i söndags, var olyckan framme för Felix Rosenqvist från Värnamo.

Men nu är det klart att den småländske racingföraren får starta i nästa race, som är på söndag.

"Jag är glad att ha fått grönt ljus för start på Gateway. Det var en stor smäll och jag är fortfarande lite öm, men på det stora hela känner jag mig fullt redo att ge mig in i matchen igen. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen under de senaste dagarna och jag har också häpnats av den support jag fått från fans världen över. Jag uppskattar det verkligen. Förhoppningsvis kan jag bjuda igen med en bra show i helgen", säger Felix i ett pressmeddelande.

Tävlingen på ovalbanan på Gateway Motorsports Park startar med fri träning på fredag kväll svensk tid och fortsätter med kval några timmar senare.

Själva racet är natten mellan lördag och söndag.

"Vi hade ett rookietest på Gateway for några veckor sedan och det är nog den bästa känslan jag haft på en oval så här långt. Jag tror inte att kraschen kommer påverka den känslan. Det fanns ingenting jag kunde göra för att undvika den, så det finns heller ingen anledning att ändra på någonting i min approach till den här helgen. Jag tror bara det är positivt att vara tillbaka bakom ratten igen så nära inpå. Gateway är den sista ovalen på kalendern och jag är fast besluten att göra den till vår bästa", säger Felix.

Relaterat till artikeln