Felix Rosenqvist kom på en total tredjeplats efter en hård kamp med Sam Bird från Storbritannien. Felix, som , tog i söndagens avslutande lopp sin femte pallplats på 12 race - säkrad från Formel E-karriärens tredje pole position.

Rosenqvist körde på topp under hela söndagen på den kanadensiska stadsbanan och ledde stora delar av finalraces från pole position innan han blev omkörd av Jean-Eric Vergne, Frankrike, i slutet av loppet. Rosenqvist hade dock inga problem att hålla undan på andraplatsen, vilket räckte för att bli bättre placerad än Sam Bird, som fick nöja sig med en fjärdeplats.En enorm lättnad. Det var ett race med stor press, och jag visste att jag inte hade råd med några misstag. Jag ville verkligen ha den här tredjeplatsen i mästerskapet, och det känns stort att ha lyckats med det här som debutant i Formel E. Det är ett extremt tufft mästerskap och att sluta i topp tre under min första säsong här är verkligen ett bevis på att hela teamet har gjort ett kanonjobb, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist inledde finaldagen i Montreal genom att köra till sig den tredje pole positionen för säsongen. Något som endast den nykorade mästaren Lucas di Grassi tidigare har gjort.

Mitt stora fokus idag var tredjeplatsen i mästerskapet. Därför ville jag inte riskera något när Jean-Eric kom ikapp, utan lät honom passera ganska enkelt. Jag blev hela tiden uppdaterad av min ingenjör om hur jag låg till jämfört med Bird, och jag visste att han var en bit efter. Det känns lite surt att inte få vinna finalen, men jag är jättenöjd med en andraplats och framför allt med att ha uppnått det stora målet

Felix Rosenqvist slutar 54 poäng bakom nye mästaren di Grassi i FIA Formula E Championship 2016-17, och bara 30 efter fjolårsvinnaren Sébastien Buemi. Värnamosonen avslutar Formel E-säsongen 2016-17 med totalt en seger, fem pallplatser, tre pole positions och två snabbaste varv.