Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolf är den utvalde

När Krister Kühlwein fick erbjudandet att ställa ut under Gallerinatt i Malmö sista lördagen i september, så innebar det att han i sin tur fick bjuda in en konstnärskollega att följa med. Vem som skulle få chansen var helt och hållet hans val.

Gallerinatt är ett stort konstevenemang som nu arrangeras för 22:a året i rad i Malmö av Konstfrämjandet i Skåne. Under Gallerinatt medverkar inte bara privata gallerier, utan även konstinstitutioner som Moderna museet, Malmö konsthall och Limhamns konsthall. Bland alla de konstnärer som kommer att ställa ut på lördag, finns endast två med kopplingar till Finnveden – Krister Kühlwein och den utvalde kollegan Rolf Petersson från Bredaryd. Galleriet där de ska ställa ut heter Sagoy och ägs av Goy Persson, tidigare kulturchef i Region Jönköpings län, eller Jönköpings läns landsting som det hette då. Han bjöd in fyra konstnärer, däribland Krister Kühlwein, som i sin tur fick bjuda in var sin konstnärskollega att också ställa ut.

Varför föll valet på Rolf?

– Därför att Rolf har alltid gjort egensinniga och bra saker lite vid sidan av sitt klassiska måleri, förklarar Krister.

Rolf kommer att visa sju bilder som han döpt till ”Sju försök till integration”.

– Integration är ett värdeladdat ord som gör att folk direkt tänker på nyanlända, men integration kan ju även vara en knäled som ska opereras in, säger Rolf.

För den som inte har möjlighet att besöka Malmö på lördag så finns en möjlighet att se utställningarna under ett par veckor. Båda Rolf och Krister kommer att finnas på plats på lördag. Rolf ser särskilt fram emot att få inspiration från andra konstnärer.