Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restaurang i Värnamo utsatt för väpnat rån: ”Vi har säkrat en del spår”

Två maskerade och beväpnade personer rånade snabbmatsrestaurangen Max i Värnamo natten mot söndagen. Gärningsmännen – som fick med sig en mindre summa pengar – är fortfarande på fri fot. – Vi har säkrat en del spår från brottsplatsen, säger Åsa Willsund på polisen.

Vid 02.30-tiden natten mot söndagen, strax före stängningsdags, utsattes snabbmatsrestaurangen Max på Bredasten för ett väpnat rån. Polisen har inlett en förundersökning i ärendet.

Enligt Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen, klev två maskerade och mörkklädda män in på restaurangen och tvingade till sig kontanter av personalen.

– De ska ha fått med sig några tusenlappar därifrån. Vi har fått uppgifter om att minst en av gärningsmännen var beväpnad med ett pistolliknande föremål. Det verkar som att personen har använt pistolen för att hota personalen, säger Mariana Persson.

Det ska ha befunnit sig två personer bakom kassan vid tidpunkten – men ingen kom till fysisk skada. Enligt polisen ska det inte ha befunnit sig några gäster i restaurangen i samband med rånet.

Ingen misstänkt

Restaurangen spärrades av och under de tidiga morgontimmarna genomfördes en brottsplatsundersökning i lokalen. Utredningen kommer att fortsätta under söndagen.

– Vi har säkrat en del spår, men jag kan inte i detalj kommentera vad det handlar om. Proven från den tekniska undersökningen ska nu skickas på analys. Sedan ska vi fortsätta att förhöra vittnen. Det ska ha befunnit sig några personer utanför restaurangen och deras vittnesuppgifter är förstås av stort intresse, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Fortfarande är ännu ingen person misstänkt för det väpnade rånet. Polisen har dock förhoppningar om att lösa brottet.

– Det är ändå många brott av den här karaktären som klaras upp i slutändan. På sådana här platser finns det oftast tillgång till övervakningsfilmer, vilket skapar bättre förutsättningar, säger Åsa Willsund.