Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Repris: Så var Augustutmaningen – i både lång och kort form

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

En digital detox i brinnande livesändning och kommentar på samtidens mobilanvändande – se reprisen på ett experiment som blev en lika fysiskt ansträngande som litterärt givande resa här.

Reglerna var klara men hårda – Litteraturpoddens programledare Sophia Magasanik och Emilia Söelund skulle läsa varsin Augustnominerad bok från början till slut. I en sittning. Utan mobiltelefoner. Med endast korta pauser.

I livesändning.

Efter fem timmars sträckläsning var Emilia Söelund och Sophia Magasanik klara med Augustutmaningen. För den som vill ha just fem och en halv timmes läsesällskap kan man se hela utmaningen i reprisen nedan.

Men har man inte fem timmar på sig så kan man alltid ta kortversionen – åtta intensiva minuters sammanfattning av den långa utmaningen, här.

FOTNOT: Sophia Magasanik läste "Människan är den vackraste staden" av Sami Said, samt Björn Runeborgs "Socialdemokratiska noveller". Emilia Söelund läste "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff.