Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnkaos och skyfall vid spanska kustregioner – tre personer har omkommit hittills

Tre personer har omkommit i de skyfall som skakar sydöstra Spanien. Bilar spolas bort i översvämningarna och flygplatser och skolor tvingas stänga.

FOTNOT: Är du på plats? Tipsa tidningen på [email protected]

Ytterligare en person har mist livet i ovädret. En man omkom när en biltunnel i staden Almeria svämmades över på bara några minuter under fredagen.

Två andra personer som befann sig i bilen räddades av polis, enligt stadens borgmästare Ramón Fernández-Pacheco.

– Men en av dem blev kvar i bilen, säger Fernández-Pacheco till radiokanalen Cadena Ser.

Tidigare i veckan drunknade en kvinna och hennes bror när deras bil fördes bort i vattenmassorna några mil söder om Valencia.

Kustregionerna Valencia, Alicante och Murcia har drabbats hårt av regnen.

Tre personer har räddats ur en flod, enligt räddningstjänsten i Valencia. Fyra poliser skadades under insatsen.

I staden Ontinyent, som ligger längs floden Clariano, har 400 millimeter regn fallit, säger stadens borgmästare Jorge Rodríguez som kallar regnen de värsta någonsin. Han tillägger att han kommer att be regeringen att utfärda katastroftillstånd i staden, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det skulle frigöra nationella resurser, nödhjälp och långsiktig hjälp för att bygga upp det som skadats i ovädret.

Mer regn och hårda vindar väntar under fredagen och flygplatsen i Almeria, där runt en miljon passagerare passerar per år, har stängts. Även skolor har hållits stängda sedan i torsdags vilket påverkat 255 000 barn.

TT