Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånförsök i Värnamo – polisen söker vittnen

Ett rånförsök inträffade sent under onsdagskvällen mot resecentrum i Värnamo. Personalen ska ha hotats med någon typ av tillhygge. Nu söker polisen efter vittnesuppgifter.

Ett vittne larmade polisen strax före klockan 23.00 på onsdagskvällen om att en eller flera män hade krossat en ruta till en kiosk vid resecentrum i Värnamo. Personalen, som fortfarande var kvar i lokalen, ska ha hotats med ett tillhygge, och uppmanades att lämna ifrån sig pengar. Enligt polisen fick dock gärningspersonen inte med sig något.

– Enligt personalen ska de ha hotats av en person, men andra vittnen har sett två personer lämna platsen springandes. Enligt de uppgifter som vi har fått in ska de ha setts springa från busshållplatsen och norrut, säger Björn Öberg vid polisen.

Platsen spärrades av men vid 11.30 hävdes avspärrningarna efter att polisen genomfört en teknisk undersökning på platsen.

– Det handlar om att olika poliser har olika mycket erfarenhet av brottsplatser och teknisk undersökning. Den första patrullen på plats gör en första koll, sedan beroende på ärendet så händer det att man backar ut, spärrar av, och sedan gör en till undersökning, säger Björn Öberg.

Polisen har ännu inget signalement som de vill gå ut med. Vid 18-tiden berättade Erik Terneborn, presstalesperson vid polisregion öst, att det fortfarande inte fanns någon misstänkt gärningsperson.

Polisen är nu intresserade av vittnesuppgifter. Vet du mer? Har du sett något? Kontakta polisens tipstelefon på 114 14.

FOTNOT: Artikeln kan komma att uppdateras.