Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provtagningen för covid-19 tillbaka på normal kapacitet

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Förra veckan meddelade Region Jönköpings län att möjligheten att testa sig för covid-19 var begränsad. Nu är provtagningen återigen på normal nivå, enligt regionens presstjänst.

En försenad leverans av analysmaterial till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, gjorde att möjligheten för provtagning av covid-19 var begränsad förra veckan, vecka 43, meddelade Region Jönköpings län. Patienter i behov av inneliggande vård, vårdtagare inom äldreomsorg eller funktionshinderomsorg samt vård- och omsorgspersonal skulle prioriteras, men övriga skulle eventuellt få vänta längre eller i värsta fall avstå helt från provtagning.

En vecka senare är beskedet att provkapaciteten återigen är tillbaka på normala nivåer.

– Det är normal drift igen på provtagningen har vi fått besked om från SVA i Uppsala, så provtagningen är igång på normal nivå igen, säger Mikael Bergström, kommunikatör på Region Jönköpings län.