Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter snackisen om bästa GSK-femman någonsin: ”Är i chock”

Efter att Värnamo Nyheter låtit GSK-profiler ta ut bästa femmorna i moderna klubbhistorien har det diskuterats en del där ute. Vi låter nu Rickard Hoffrén plocka upp tråden och dra den hela vägen in i nätmaskorna så vi får ett svar på vilken femma som egentligen är bäst.

Rickard Hoffrén omnämndes tre gånger i den första artikeln där GSK-profilerna utsåg de bästa femmorna.

Ingen annan nämndes fler gånger.

Läste du artikeln?

– Nä, jag har inte läst det själv, men farsan ringde och sa att jag var omnämnd i tidningen. Nu är jag hos svärfar så han sa det också och någon på jobbet sa något också. Så ja det har snackats en hel del om den där artikeln och vilka femmor som är bäst egentligen. Men jag tänkte inte på det, men när du sms:ade mig att jag var mest omnämnd tänkte jag: ”va fan är det här?”.

Känns det inte kul att bli uppmärksammad så?

– Jorå. Det är smickrande. Men...Nä, jag är i chock att någon överhuvudtaget tagit ut mig om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig varit någon stjärna och alltid ställt in mig i ledet och kört på så det är jättekul.

För att dra hela den här artikelidén och alla diskussioner i mål så ber vi Rickard Hoffrén på coronavis i teorin ställa de olika femmorna från första artikeln mot varandra och utse bästa femman plus bubblande bänkspelare.

***

Första matchen ut:

Alexander Mouras lag möter Sakarias Anderssons lag.

Mouras lag:

Målvakt: Alexander Emanuelsson. Backar: Carl Ernstig. John Hoffrén. Forwards: Nikola Pasic. Sebastian Kölzow Isaksen. Filip Sveningsson. Bubblande bänkspelare: David Stenbacka, Milos Pusac , Patrik Linander, Denis Suvajac och Rickard Hoffrén.

VS

Anderssons lag:

Målvakt: Tex Williamsson. Backar: Niko Kluuskeri. Eric Andersson. Forwards: Sebastian Kölzow Isaksen. Erik Karlsson. David Stenbacka. Bubblande bänkspelare: Alexander Emanuelsson, John Andersson, John hoffrén. Rickard Hoffrén, Niklas Bjelke. Ludvig Boquist.

– Det blir ganska jämt. Men Tex spikar igen i målet för Sakarias lag och Kölle (Kölzow) hänger en balja i slutet av tredje och avgör till 3–2 fint assisterad av Stenabacka. Så Sakarias lag går vidare till final.

***

Patrik Linanders lag då mot Marko Niemis lag? Vilket lag tar finalplatsen?

Linanders lag: Målvakt: Tex Williamsson. Backar: Niko Kluuskeri.Robert Olofsson. Forwards: Rickard Hoffrén. Stefan Thellberg. Nikola Pasic. Bubblande bänkspelare: Fredric Korduner, Gustaf Andersson, Eric Karlsson, Philip Hjelmgren. Daniel Grönlund, Sakarias Andersson.

VS

Niemis lag:

Målvakt: Magnus Andersson. Backar: Bert-Roland Näslund. Christian Bäckman. Forwards: Hans ”Hasse” Petersson, Niklas Bjelke.Marko Niemi. Bubblande bänkspelare: Niklas Durén, Lars Mårtensson, Andreas Schultz, Ulf Mårtensson, Nicklas Nielsen, Matti Kautto.

– Linanders lag öppnar urstarkt och leder 2–0 efter första, men sedan tuffar gamlingarna igång maskineriet. Det står 2–2 efter andra. Då gör Niklas Bjelke sin klassiker och går in köksvägen och sätter 3–2. Ungdomarna trycker på, men går bort sig och Marko Niemi stänger matchen med 4–2 i öppen kasse.

Finalen då i den här VN-cupen. Sakarias ungdomliga lag mot Niemis rutinerade gäng?

– Jag har sett Niemis gäng lira hockey för 20 år sedan. De var inte alltid snabbast på skridskorna om man ska jämföra med idag, men så in i sjutton pucksäkra. De höll i, spelade smart och lät andra jaga och det kan ju ungdomarna: att jaga, men det kan ofta bli fort, men fel när man möter mer smarta rutinerade spelare. Niemis gäng kom hit lite ringrostiga, men nu visar de var skåpet ska stå och de kör över oss ungdomar. De låter pucken gå och vinner med 5–1 med smart och säkert spel.

Varför vinner Niemis lag coronamatchen i teorin?

– De har ju spelat på en högre nivå än oss i allsvenskan. De är legender allihopa. För mig är det inget svårt val. Niemis lag är det bästa. De ska känna sig stolta för vad de gjort för GSK. Det var en fröjd att få se dem spela när det begav sig.