Det var i ett inlägg på sin Facebooksida den 13 september där Polisen i Värnamo beskrev sin riktade satsning mot narkotika som citat från webbsidan droginformation.nu användes.

Bakom webbsidan som polisen använde som källa ligger Riksorganisationen för drogfritt Sverige, en organisation som 2012 hamnade i blåsväder när Svenska Dagbladet i en artikel skrev om att deras

Organisationens föreläsningsmodeller kommer från ett program som bygger på scientologins metoder. En av organisationens föreläsare, Alexander Breeze, har inte heller gjort hemlighet av att han är scientolog.

– Naturligtvis så önskade vi att det inte blev så här, vi inser att detta var ett misstag. Det finns inte någon som helst baktanke, det är ett misstag med att länka till den här sidan, säger närpolischef Håkan Boberg.

Bland citaten framkom det information om långtidsstudier från Nya Zeeland, och även information om att påstådda studier visar att cannabis kan utlösa schizofreni och göra människor apatiska. Ingenstans hänvisades det till en källa mer än webbsidan till den kontroversiella organisationen.

– Lägger vi ut information och hänvisar till forskning av något slag så ska informationen vara korrekt och relevant. Där har vi något att förbättra, säger Håkan Boberg, och berättar samtidigt att han inte tror att händelsen kommer att försämra förtroendet för polisen.

– Så länge vi kan kvalitetssäkra att informationen vi använder är korrekt så är det bra. Naturligtvis ska vi inte förknippas med några oseriösa sidor. I detta fall var det nog eftertänksamheten och man tänkte inte på vilken sida man kollade på, säger Håkan Boberg om det inträffade.

Först efter att en Facebookanvändare kommenterat och uppmärksammat polisen på att länken gick till en tvivelaktig källa togs citaten bort, och länken byttes ut mot en från Folkhälsomyndigheten.

Scientologikyrkan är en organisation med strikt medlemskontroll, och har beskrivits som en sekt av människor som har gått ur organisationen.