Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke grovt misshandlad

En 15-åring blev sparkad i huvudet. 

Den 15-årige pojken ska ha varit ute och åkt moped med fyra kompisar i går kväll. På Pilgatan mötte de ett annat gäng på tre personer.

- Det blev en dispyt av något slag, som ska ha handlat om att de hade kört vårdslöst eller något liknande, säger Stefan Forsberg på polisens krimjour.

En av de tre personerna gav sig på 15-åringen och hotade en av de andra mopedisterna. 15-åringen blev sparkad, bland annat i huvudet, men ska ha klarat sig "förhållandevis bra" tack vare att han hade hjälm på sig.

Polisen fick larmet klockan 22.23. 15-åringen fördes till akuten för kontroll.

Vid 02-tiden på natten greps en 26-årig man i centrala Västerås, som misstänktes för att ha varit inblandad i misshandeln. Han togs med till polishuset för förhör. Kort efteråt anhölls han av åklagare och är nu misstänkt för grov misshandel.

- Vi håller på att förhöra vittnen. Det är ju både de andra på moped som har sett en del. Den misstänktes kamrater ska vi också leta reda på och förhöra, säger Forsberg.

26-åringen nekar till brott.

- Det är vad vi har att förhålla oss till nu, säger Forsberg.