Svenska Wikipedia har listat ett 40-tal av Pia Hagmars ungdomsböcker. Där står det också att en av dem har blivit film.

Om man har skrivit 1–3 böcker håller man lätt reda på hur många det är. Efter 25 år hade jag tappat räkningen, men kunde efter lite forskning konstatera att det rör sig om ett 80-tal.

Men hur får man inspiration till så många böcker?

Jag har utgått från mig själv och mitt eget liv: Jag började på ridskola när jag var sju, vilket var både skrämmande och en källa till enorm lycka.

Hon berättar om den före detta militären som kommenderade upp ridskoletjejerna på fullstora hästar, och vid ett tillfälle fick dem att göra baklängesvolter när de skulle hoppa av.

Om ni har läst de nio böckerna om Flisan, så är de i princip en berättelse om mig själv. Liksom henne uppfann jag en låtsashäst när jag inte kunde tigga mig till en egen eller hade tillräckligt i veckopeng för att köpa en, berättar hon.

Hon berättar om ensamhet och om kompisar som sviker.

Pia Hagmar kommer från Göteborg men bor nu i Dalsland, där hon har tre söner. Detta faktum har gjort att hon även har skrivit detektivromaner.

Författarbesöket ingår i sportlovsutbudet. Genom bibliotekschefen Lo Claesson fick vi pengar till det, berättar Susanne Westroth – skolbibliotekarie och engagerad i Bratteborgs ryttareförening.

Läs mer:

En av dem som passade på att få böcker signerade vid besöket var Nellie Fransson.

Jag har 11 av de totalt 18 böckerna i Klara-serien, berättar hon. Jag känner igen mig i hästböcker eftersom jag har en egen ponny och gillar att rida, berättar hon.

Se även: