Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgens boende: Åtta personer har nu avlidit i covid-19

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

En ny lägesrapport från omsorgsförvaltningen i Värnamo visar att totalt åtta personer avlidit i kommunens boende. Det är ytterligare två döda sedan förra veckan, men fler har tillfrisknat.

Omsorgsförvaltningen ger nu en lägesrapport över hur många som drabbats av covid-19 under den pågående pandemin. Detta är läget den 14 maj:

Av totalt cirka 300 personer på Värnamo kommuns boenden

· finns det idag 8 bekräftade fall av covid-19

· har totalt 8 personer som testats positivt för covid-19 avlidit

· har totalt 6 personer som testats positivt för covid-19 tillfrisknat

Siffrorna gäller sammanlagt för omsorgens boenden i Värnamo kommun.

Förra veckan meddelade omsorgsförvaltningen att 9 personer hade konstaterad smitta, 6 hade avlidit i covid-19 och 1 smittad person hade tillfrisknat.

Hemtjänsten

I omsorgsförvaltningen finns nu ett hemtjänstteam, som ska arbeta enbart med personer som är smittade av covid-19:

"Vi har också förberett en särskild avdelning för smittade, som till exempel har fått lämna sjukhuset, men inte är redo att flytta hem. Hittills har vi inte behövt använda dessa. I nuläget har vi inga kända fall av smitta bland de som använder hemtjänst. Tills vidare stöttar den personalen andra verksamheter", skriver man på kommunens hemsida.

Rekrytering

Inom omsorgen pågår nu en kompetenskartläggning hos alla kommunanställda, för att hitta personer som kan och vill byta sin nuvarande arbetsuppgift mot att arbeta i vård och omsorg.

Omsorgsförvaltningen söker även timvikarier och hoppas att till exempel invånare som tidigare jobbat inom vård eller omsorg kan tänka sig att hoppa in.