Polisen har omhändertagit två hästar och ny ägare till dem. De heter Racy Judy, 24, och Shibina Girl, 21 och fick omhändertas av djurskyddsskäl.

Polisen beskriver att hästarna har trevligt temperament och är lätta att hantera. De går bra att hålla tillsammans men det är inget krav att köpa båda.

Det har kommit in intresseanmälningar till polisen. Vi håller på att gå igenom dessa och ska höra av oss till dem, säger polisens djurhandläggare Sara Hassellind som också uppmuntrar andra att höra av sig.

Skälet till att det har tagit en dryg månad med försäljningen är polisen varit tvungna att ordna nya pass till hästarna. Utan pass får de inte säljas.

Sara Hassellind säger att hästarna tidigare har varit travhästar men annars vet polisen inte så mycket om deras bakgrund.

Vi har fått frågan om de har använts som ridhästar men det vet vi inte.

När polisen säljer hästar försöker man bedöma köparna och vill gärna att de ska komma till en lugn och fin miljö.

Vi vill gärna att de ska få vara i ett varaktigt och bra hem sista tiden i deras liv.

Försäljningen görs på uppdrag av länsstyrelsen som även sköter värderingen av hästarna. Priset blir sedan en diskussionsfråga.

Det är en kostnad att ha hästar uppstallade och om det dröjer för länge får vi kontakta länsstyrelsen som avgör vad som ska hända med hästarna, säger Sara Hassellind.

Omhändertagna hästar placeras hos olika stallägare i länet som har stallplatser för uthyrning.

Racy Judy är en fux, 24 år gammal och varmblodig travare. Hon är genomgången av veterinär och vaccinerad samt avmaskad. Hon är tunn i hullet men äter med god aptit.

Shibina Girl är också en varmblodig travare men svartbrun. Även denna häst är genomgången av veterinär, vaccinerad och avmaskad. Enligt polisen går det bra att hålla hästarna tillsammans men det är inget krav att köpa båda.

Vid seriöst intresse för hästarna ring 114 14 och fråga efter djurhandläggaren i Jönköping eller skicka ett mail till registrator.ost@polisen.se. Märk mailet med "Hästar söker nytt hem- Jönköping".