Något beslut om att stänga alla förskolor och skolor har inte tagits, men på en presskonferens på tisdagsförmiddagen meddelade statsminister Stefan Löfven att man även förbereder en totalstängning av skolor och förskolor, med anledning av coronaviruset. Något sådant beslut har dock inte tagits i nuläget.

Läs mer: Följ den senaste nytt via Coronachatten

I Gnosjö kommun har man påbörjat förberedelser för en eventuell stängning av förskolor och grundskolor, men är bara i början av de samtalen.

– Vi har förberett oss lite, uppdaterat oss hur vi ska kunna klara digital undervisning även för årskurs 7-9. Vi skulle, med de hjälpmedel vi har, även kunna ha digital undervisning för årskurs 4-6, men vi har inte börjat jobba med än, utan det får vi fortsätta jobba med, säger Gunnar Crona, tillförordnad skolchef i Gnosjö kommun.

Har ni börjat förbereda för att kunna ordna barnomsorg för barn vars föräldrar arbetar inom vård och omsorg eller andra viktiga samhällsfunktioner?

– Vi fick reda på det för en timme sedan. Vi har sett presskonferensen och börjar jobba med det, säger skolchefen på tisdagsförmiddagen.

Relaterat till artikeln