Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks för brott efter seriekrocken på 27:an – greps av polis

Inte mindre än fyra fordon var inblandade i en större olycka på riksväg 127 på måndagen. – Det var en seriekrock som inträffade när en bil skulle svänga av och den bakomvarande låg för nära, sa Jon Aldenklev, insatsledare vid räddningstjänsten i Värnamo. Två har förts till sjukhus och polisen misstänker att en man i 35-årsåldern har orsakat olyckan.

Larmet kom vid 12-tiden på måndagen och enligt de första uppgifterna ska det vara fyra bilar inblandade i olyckan som skedde strax söder om Bor.

– Ja det stämmer. De färdades i södergående riktning och det är en seriekrock. Två har förts till sjukhus, sa Jon Aldenklev, insatsledare vid räddningstjänsten i Värnamo.

Skadeläget för de två som fick tas med ambulans är oklart. Totalt var sex drabbade i bilarna. Två av bilarna måste bärgas och vägen är helt avstängd i båda riktningarna.

– Vi har en hel del olja och sådant på vägen som måste saneras. Eventuellt måste trafiken ledas om.

Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst, berättar att polisen misstänker brott bakom olyckan.

– Det är en av förarna som är misstänkt för rattfylleri och han är gripen för det. Det är en man i 35-årsåldern och han grips eftersom han inte är medborgare i Sverige och för att han inte ska kunna lämna landet, säger hon.

Vid 16-tiden var vägen öppen igen.