För lite mer än en månad sedan stoppades Felix Rosenqvist från en topplacering i Buenos Aires . Under natten till söndagens Formel E-lopp i Mexico City var oturen återigen framme för racingföraren från Värnamo.

Med endast två varv kvar av tävlingen tvingades han nämligen bryta loppet efter en kollision med fransmannen Nicolas Prost och Mahindra Racing-kollegan Nick Heidfeld från Tyskland. Rosenqvist klarade sig helskinnad från händelsen. När krashen inträffade låg han på en åttonde plats och var på väg mot nya Formel E-poäng.

– En tuff dag för oss. Jag var inte nöjd med mitt varv i kvalet, men balansen i bilen var betydligt bättre i racet. Jag kunde köra lika fort som de andra och ändå förbruka mindre energi, men den fördelen försvann lite grann på grund av alla säkerhetsbilar. Det blev ett sprintlopp under de sista varven och tyvärr hade jag ingenstans att ta vägen när Prost vände på Nick precis framför mig. Det var synd och en besvikelse överlag för hela teamet, men jag tror att nästa bana i Monaco kommer att passa oss bättre igen, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Brasilianaren Lucas Di Grassi vann tillslut helgens tävling som, förutom kraschen där Rosenqvist var inblandad, innehöll en mängd incidenter.

Felix Rosenqvist är efter fyra körda tävlingar sexa i mästerskapets totalställning, 46 poäng bakom ledaren Sébastien Buemi. Nästa lopp i Formel E körs i Monaco 13 maj.