Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt speedwaybesked – här är planen för allsvenskan

Elitserien i speedway startar tidigast i juli. Detsamma gäller för Allsvenskan där Team Småland huserar. Team Småland är ett samarbete mellan Lejonen, Vetlanda och Dackarna.

I slutet av förra veckan kom beskedet att speedwayens högstaliga i Sverige skjuter ytterligare på startdatumet för säsongen. Istället för premiär i juni siktar de svenska klubbarna på att få igång Bauhausligan (tidigare elitserien) i juli.

Nu står det klart att samma sak gäller för Allsvenskan. Två alternativa startdatum har tagits fram för att kunna genomföra säsongen.

Alternativ ett är med start den 15 juli och alternativ två med start den 5 augusti.

”Svemo Track Racing har tillsammans med representanter från respektive allsvensk klubb fört diskussioner om hur Allsvenskan 2020 ska kunna genomföras, under förutsättning att det blir tillåtet att starta tävlingsverksamhet med publik. Det blir en enkelserie + en extra omgång + slutspel (semifinaler och finaler) med samma körschema som tidigare med sju förare per lag”, skriver Svemo i ett pressmeddelande.

– Det kommer såklart att bli en kortare serie än vad som var planerat från början, men detta är mycket bättre än ingen allsvensk speedwayverksamhet alls. 2020 kommer tyvärr att bli ihågkommit som året då inget var sig likt, säger Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing.

Klubbarna som kör i Allsvenskan är följande: Griparna, Indianerna Ungdom, Team Rapid, Team Småland, Valsarna, Vargarna.

Förarna som representerar Team Småland i år är följande: Mathias Thörnblom, Filip Hjelmland, Ricky Kling, Joel Kling, Alexander Woentin, William Björling, Johan Jensen, Avon Van Dyck, Casper Henriksson, Tony Gudbrand, Mikael Axelsson, Timi Salonen.

Mathias Thörnblom, William Björling och Casper Henriksson kör även för Lejonen.