För snart ett år sedan stod det klart att Tomas H Jonasson och Vetlanda Speedway gick skilda vägar efter att parterna inte lyckats komma överens om en fortsättning. Därefter stod Jonasson utan elitseriekontrakt fram till säsongstarten då han fick chansen att hoppa in i Lejonen.

Efter fyra veckor i Gislavedsklubben hamnade Jonasson sedan i Rospiggarna där han blev kvar säsongen ut. Nu står det klart att han även blir kvar i Hallstavid över nästa säsong.

Under torsdagens presenterade Rospiggarna Tomas H Jonasson som sin första förare i truppen för 2020.

– Jätteskönt, det känns jättebra. Jag hoppas att det här bara är en början på ett långt samarbete, säger Jonasson till Norrteljetidning.se

Tomas H Jonasson körde till sig ett snitt på 1,100 under sina elva matcher i klubben. Därmed höjde han sig något jämfört med sitt sista år i Vetlanda Speedway.

– Jag är nöjd till en viss del, med tanke på att jag har levererat sämre föregående säsonger. Men jag har så mycket mer jag vill visa och det gör att jag inte riktigt nöjer mig med de resultaten jag har gett mig själv och Rospiggarna, säger Tomas H Jonasson.

För Jonasson innebär ett nytt kontrakt så här tidigt på hösten trygghet i det fortsatta arbetet inför kommande säsong.

– Jag mår helt fantastiskt. Det är så stor skillnad att det är svårt att sätta ord på det. Det frigör så mycket. Jag kan börja jobba inför nästa säsong redan nu, säger han om situationen nu jämfört med för ett år sedan.