Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt datum för inställda Elmia Lastbil

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Elmia Lastbil skulle arrangerats i augusti i år men ställdes in till följd av coronapandemin. Nu är det klart att mässan ska äga rum i början av juni nästa år.

Tusentals besökare och branschfolk från flera länder inom åkeri- och transportbranschen brukar mötas vartannat år där många bransch- och produktnyheter presenteras.

Mässan har under flera år arrangerats i augusti månad men så blir det alltså inte i år.

– Elmia Lastbil är en mycket viktig mötesplats för många medlemmar inom Lastfordonsgruppen. Vi tycker därför det är positivt att Elmia Lastbil beslutat att arrangera mässan 2-5 juni 2021, säger Carina Jakobsson, vd Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen, LFG, i ett pressmeddelande.

Saknas tusentals förare

Sedan flera år tillbaka är det stor brist på chaufförer inom åkerinäringen. Redan 2017 larmade Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) om ett beräknat underskott på cirka 50 000 förare fram till 2027. Bristen på förare kan komma att accelerera när industri och handel ökar igen i kölvattnet av covid-19ss. Utöver förare saknas tekniker och mekaniker inom fordonsindustrin. Nära dialog med yrkesskolor har därför varit starkt vägledande i valet av datum för Elmia Lastbil.

— Scania Sverige är mycket positiva till Elmia Lastbils nya mässdatum. Det ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan studenten för att presentera oss, säger Jennifer Erdtman, Marknads- och kommunikationschef på Scania Sverige.

Fokus på unga

—.Vi sätter nu extra fokus på skolungdomarna, tredjeårselever som närmar sig studenten. Det finns stora möjligheter till arbete i en för samhället mycket viktig bransch med goda framtidsutsikter, säger Annika Brandin, projektledare för Elmia Lastbil.