Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter om ägarbyte av Hall Media

Ännu en gång förekommer uppgifter om ägarbyte på Hall Media. Enligt Dagens Media ser företaget ut att få norska ägare. Man hävdar att Amedia och Polaris är inne i affären. Den ska dock ha försenats av säljarens höga prisförväntan.

8 januari förekom uppgifter i Dagens Media som hävdade att Hall Media var på väg att säljas. Tidningen pekade ut mediekoncernen Schibsted eller NTM-koncernen som tänkbara köpare.

Onsdag 19 februari har nya uppgifter publicerats och nu menar branschtidningen Dagens Media att bolagen Amedia och Polaris ska vara involverade i affären.

Enligt uppgifterna är det Amedia som ligger närmast till hands att köpa Hall Media. Amedia är stiftelseägt och är 20-procentig partner till Bonnier News vid köpet av Mittmedia förra året.

Amedia driver 75 mindre tidningar i Norge och omsatte i fjol nära fyra miljarder svenska kronor.

En annan spekulant ska vara Polaris Media. Det är en koncern vars största ägare är Schibsted. Polaris driver ett 50-tal tidningar och sajter i Norge och Sverige och omsatte 2,4 miljarder kronor i fjol.

Lovisa Hamrin vill inte kommentera uppgifterna i Dagens Media.

– Jag kommenterar inte rykten, säger hon till Hall Media.

Inte heller vd Mats Tidstrand ville säga något på onsdagen.

– Som regel så kommenterar vi inte den här typen av rykten.