Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya nattliga bilbränder i Värnamo – tredje gången på fyra dagar

Tre fordon drabbades i samband med nya bilbränder i Värnamo natten mot måndagen. Det var tredje gången på fyra dagar som räddningstjänsten larmades om just bilbränder.

Vid 02.15-tiden natten mot måndagen fick SOS larmet från Tättingvägen i området Vråen i Värnamo. Ett vittne ska ha hört en hög smäll och därefter ringt 112.

Det visade sig snart att några bilar stod i brand och räddningsstyrkor från Värnamo skickades därför till platsen. Även polis åkte dit.

– När vi kom fram kunde vi konstatera att det brunnit i fronten på två bilar. Vad jag förstått ska bilarna inte ha blivit utbrunna. Även en tredje bil som stod parkerad bredvid ska ha fått mindre skador, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Precis som vid de tidigare bränderna misstänker polisen att bilbranden var anlagd. En hundpatrull kallades till Vråen under natten, men sökinsatsen gav ingenting.

– Vi har upprättat en anmälan om grov skadegörelse, säger Torbjörn Lindqvist.

Natten mot fredagen totalförstördes en garagelänga i samma område. I garaget fanns fyra bilar som eldhärjades. Under söndagsnatten larmades räddningstjänsten på ytterligare två bilbränder – då från Smultronvägen och vid Lagastigen.

I nuläget finns ingen person misstänkt. Polisen utesluter inte att en och samma gärningsman ligger bakom bränderna.