Gislaved har under de senaste dagarna skakats av flera bilbränder och under natten till söndagen brann det återigen i en bil. Den här gången i närheten av Gyllenforsskolan och senare på kvällen kom nästa larm. Då var det alltså nya bilar som stod i brand.

Räddningstjänsten ryckte ut till en parkering vid Traststigen vid 22.20-tiden efter att ha fått flera samtal om en brinnande bil och när räddningstjänsten kom fram hade elden spridit sig till ytterligare två bilar.

– Branden startade i en bil, som nu är totalt utbrunnen. Sedan spreds den till två andra som också fått skador, säger Michael Simmeborn, inre befäl vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med kvällens händelsen och enligt en teamledare på SOS händelseinformation så fanns det ingen risk för spridning till någon byggnad.

Totalt har nu nio bilar förstörts på bara några dagar.

Alla som kan tänkas veta mer om bränderna som oroar i Gislaved uppmanas att omgående höra av sig på telefonnummer 114 14.

– Vi vill ha in alla tips som kan finnas så det är bara att ringa oss i så fall, sa vakthavande befälet Torbjörn Lindqvist vid polisen, under söndagsmorgonen.

Relaterat till artikeln