Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya beskedet: Anhöriga får ta emot studenter på Finnvedens gymnasium

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Studenterna på Finnvedens gymnasium kommer att springa ut till anhöriga. Det står klart sedan skolledningen beslutat att ändra det tidigare beslutet om publikfria utspring.

Både elever och föräldrar har tyckt att anhöriga ska få vara på plats på studenten. Från skolan säger man dock att det främsta skälet till att man nu ändrar sig är att man har fått indikationer på att anhöriga skulle ha kommit även om det inte var tillåtet. Med en begränsning hoppas skolan undvika större folksamlingar och få en bra ordning på utspringen.

– Nu hoppas vi att föräldrarna tar sitt ansvar. Det kommer att finnas markerade platser där de kan stå, säger Magnus Flink, verksamhetschef för gymnasiet.

Varje elev kommer att få tas emot av två anhöriga.

– Vi tänker på eleverna i första hand och vi har fortfarande full respekt för risken för smittspridning. Samtidigt har man från studentutskottet hela tiden varit tydlig med att man vill ha anhöriga på plats. Genom att tillåta ett begränsat antal anhöriga och ha markerade platser för dem hoppas vi att vi har löst båda delarna. Sen är det upp till varje familj att hålla avstånd, säger Magnus Flink.

I går berättade tidningen att över hundra föräldrar har skrivit till skolan för att anhöriga ska få närvara vid utspringet. Har det påverkat er att ändra beslutet?

– Egentligen inte. Det är en del föräldrar som har hört av sig men det finns ju många fler föräldrar som vi inte vet vad de tycker. Däremot har studentutskottet hela tiden tyckt så här och nu hoppas vi att studenterna får en fantastisk dag och en minnesvärd avslutning, säger Magnus Flink.

Förutom begränsningen till två anhöriga uppmanas de som har symptom att stanna hemma för att inte smitta andra. De som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör enligt skolan också stanna hemma. Alla som inte är på plats hänvisas till den digitala sändningen.

Skolan uppmanar också elever och anhöriga att snarast efter utspringet lämna skolområdet.