Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu var det dags att spela in en låt tillsammans

Musikern och låtskrivaren Pelle Ekerstam, uppvuxen i Värnamo har nu släppt sin första låt på svenska. En duett med en känd sångerska, och inte vilken sångerska som helst. – Fantastiskt roligt, vi har ju turnerat under flera år nu, säger han.

För ett antal år sedan skrev Värnamobördige musikern och låtskrivaren Pelle Ekerstam en låt som handlade om Värnamo. Låten "Giving you up" som är hyllning till staden där han vuxit upp bildsattes sedan med en musikvideo.

– Jag tog helt enkelt en nostalgitur på cykeln och filmade olika Värnamomiljöer, något som var avklarat på cirka en timme, berättade Pelle för tidningen då.

På svenska

Nu har han skrivit sin första låt på svenska, en duett tillsammans med sångerska och musikern Lisa Mikovsky. Låten "Det som hände mig var du" släpptes bland annat på Spotify och flera andra steamingtjänster i fredags förra veckan.

Pelle bor sedan ett antal år tillbaka i Fagersjö strax söder om Stockholm. När han inte är på sitt ordinarie jobb som musiklärare på kulturskolan inne i Stockholms centrum, turnerar han oftast med just Lisa Miskovsky.

– Det känns väldigt roligt, vi har ju sjungit duett ihop när vi varit ute och spelat, nu kände jag att det verkligen var dags att spela in en låt tillsammans, säger Pelle och fortsätter:

– Egentligen skrev jag den för ett bra tag sedan, det var ju som sagt dessutom min första låt på svenska. Jag pratar ju svenska så nu var det helt enkelt dags att sjunga på svenska också.

Vad händer framöver med turnerandet annars?

– Alltså nu drar vi i gång en liten vårturné med sex spelningar där Sälen blir först ut vecka tio, därefter blir det spelningar både i Växjö, Helsingborg och Malmö. Det kommer säkert att bli en hel del turnerande både i sommar och höst sedan.

Ni var ju i Gummifabriken i september föra året, när får vi se er i Värnamo igen?

– Just nu finns det inget planerat men självklart hoppas jag att det blir så snart som möjligt, säger Pelle Ekerstam.