Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan smålänningarna ta nattåget till Berlin – för första gången sedan 90-talet

Har du planerat att ge dig ut på en tågluff? I så fall kan du från och med söndag åka nattåg från Nässjö till Berlin.

Det är glada nyheter för tågluffande människor. I ett pressmeddelande berättar nämligen Snälltåget att det första nattåget som kör i reguljärtrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet avgår på söndagkväll. Från Nässjö.

– I och med att Sverige, Danmark och Tyskland lättar upp sina restriktioner är det nu äntligen dags för oss att börja köra vår nya nattåglinje till Berlin via Danmark. Vi ser fram emot att erbjuda en trevlig och hållbar reseupplevelse som så många har saknat på grund av pandemin och vi ser fram emot att välkomna kunderna ombord, säger Carl Adam Holmberg, Affärschef Snälltåget, i pressmeddelandet.

Sedan 2012 har Snälltåget kört nattågslinjen Malmö-Berlin, men den ersätts nu av den nya linjen Stockholm-Berlin via Nässjö.

Det första nattåget från Nässjö avgår på söndag klockan 19.09 och man är då framme i Berlin på morgonen dagen efter vid 08.52.

Snälltåget uppger att det blir dagliga avgångar under sommarmånaderna och under september och oktober körs fyra-fem avgångar i veckan i vardera riktningen.