Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattklubbarna stänger under coronavirusets framfart

Under tisdagen meddelades nya restriktioner för kafé- och restaurangnäringen. – Det påverkar inte oss eftersom vi redan har bordsservering, säger Jörgen Kärrman, ägare till Cheers.

Från och med nu är det bordsservering som gäller på restauranger och kaféer. Det innebär att barhäng och bufféer är uteslutna tills vidare.

– För vår del innebär det inte en så stor omställning eftersom vi är vana vid bordsservering, säger Anna Viita.

På Cheers och Harrys, där man vanligtvis har nattklubbsverksamhet med barhäng, säger man att beslutet inte påverkar dem nämnvärt just nu. I måndags tog Harrys beslutet att ställa in nattklubbsverksamheten under tiden som coronan härjar och enligt Jörgen Kärrman, ägare till Cheers, så har de fattat samma beslut. Lunchbuffén är dessutom redan ersatt av bordsservering.

Värre då för restauranger och kaféer där kunderna själva hämtar sitt fika eller mat, men Filip Carlsson på Pinchos säger att det inte kommer att bli något problem med bordsservering för dem heller.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vår branschorganisation Visita som har meddelat oss att detta inte påverkar vår verksamhet säger han.

I förra veckan gick du och Anna Viita ut och uppmanade Värnamoborna att gynna de lokala restaurangerna och butikerna. Enligt er Facebooksida hörsammades detta så till den milda grad att maten tog slut.

– Ja, vi var inte beredda på detta, men lyckligtvis har vi bra avtal med vår leverantör så på lördagen fick vi ny leverans.

Även på Harrys blev man tagna på sängen.

– Det blev kaos, men det var bara under fredagskvällen, sedan visste vi hur vi skulle göra, säger Anna Viita som berättar att verksamheten just nu ändras från dag till dag beroende på antalet bokningar.