Kinnbom hann göra sig känd som en aktiv näringlivschef. Senast vi skrev om honom var han mitt uppe i en serie företagsbesök. Tillsammans med politiker och tjänstemän från kommunen turnerade han runt för att besöka 101 företag på 101 dagar, vilket blev till gagn för såväl kommunfolk som för företagare.

Vi har också nämnt hans namn i samband med frukostmöten och korandet av Årets företagare.

Relaterat till artikeln

Tidigare i sin karriär drev Patrik Kinnbom – trea från vänster – ett vårdboende i Eksjö, Eken Care. Här flankeras han tillsammans med kollegan på Eken Care, Mikael Sjödahl, av de moderata regionpolitikerna Peranders Johansson och Anders Gustafsson.

Foto Evelina Mörnefält Ek

Slutar i sommar

Patrik Kinnbom, som kom från en tjänst på Vimmerby kommun hösten 2017, kommer att jobba kvar i Vaggeryds kommun till och med den 13 juni. Därefter väntar sommarledigt, varpå den nya tjänsten tillträds den 12 augusti:

– Jobbytet innebär att jag får cykelavstånd till jobbet. Annars är det ju främst lockelsen i jobbet som har fått mig att byta.

Som chef för Innovation och företagande på regionen kommer Patrik Kinnbom att ansvara för uppbyggandet av en ny enhet. Sett på tre års sikt kan den komma att få ett 30-tal anställda.

Läs mer: Han är kommunens nye näringslivschef

– Det är tråkigt att se Patrik lämna. Vi tackar honom för hans tid här och önskar honom lycka till i sin nya tjänst, säger Mårten Ewertsson, ordförande för näringslivsrådet.